Odborné učiliště a Praktická škola

Fulltextové vyhledávání 2.0

Drobečková navigace

Úvod > Škola > Aktuality > Projektový den „Živá škola“ – pečení pizz na Odborném učilišti: zážitek plný chutí a doved

Projektový den „Živá škola“ – pečení pizz na Odborném učilišti: zážitek plný chutí a doved



Datum konání:
19.5.2025
Projektový den „Živá škola“ – pečení pizz na Odborném učilišti: zážitek plný chutí a dovedností

Dne 19. května 2025 se na Odborném učilišti a Praktické škole uskutečnil projektový den pečení pizz, kterého se zúčastnili žáci oboru pekařské práce.

Pod odborným vedením pana Knappa, majitele pekárny v Opavě a pana Obrusníka si žáci mohli vyzkoušet přípravu tohoto oblíbeného pokrmu od samotného zadělání těsta až po finální pečení. Během dne se učili správné technice hnětení, rozvalování i ochucování pizz různými ingrediencemi. Žáci si vyzkoušeli nejen klasické kombinace, ale i vlastní kreativní nápady, čímž vznikla celá řada originálních pizz. Nechyběla samozřejmě ani diskuse o správné teplotě pečení a důležitosti dodržování technologických postupů.

Projektový den probíhal v příjemné a tvořivé atmosféře. Cílem bylo nejen rozvíjet praktické dovednosti, ale také podpořit spolupráci, komunikaci a radost z dobře odvedené práce.

Výsledkem byla nejen chutná pizza, ale i cenné zkušenosti, které si žáci odnesli do budoucí profesní praxe.

Velké poděkování patří panu Knappovi a panu Obrusníkovi za jejich trpělivý přístup a ochotu předat své znalosti, ale i lásku k řemeslu.