Žáci oboru cukrář se na přípravu vánočního cukroví začali chystat již od měsíce září. Celý proces byl rozdělen do několika etap, aby si žáci osvojili nejen samotné pečení, ale i důkladnou přípravu a organizaci práce.
Více
Datum konání: 22. 9. 2025 - 12. 12. 2025
Žáci oboru cukrář se na přípravu vánočního cukroví začali chystat již od měsíce září. Celý proces byl rozdělen do několika etap, aby si žáci osvojili nejen samotné pečení, ale i důkladnou přípravu a organizaci práce.
VíceDne 11.12. 2025 se žáci naší školy z oboru kuchařů a cukrářů podíleli na přípravě studeného, teplého a sladkého rautu pro město Hlučín, která pro ně představovala cennou příležitost propojit teoretické učivo s praktickou zkušeností.
VíceDne 5. prosince se žáci Praktické školy vydali do hlučínského muzea, kde je čekala výstava s názvem „Cesta do Betléma“, spojená s milým překvapením v podobě Mikuláše a anděla. Viděli jsme kouzlo tradičních betlémů ze sbírek Ostravského muzea.
VíceDne 25. listopadu 2025 navštívili žáci Praktické školy asijskou restauraci OSAKA v Ostravě-Vítkovicích. Hned při vstupu do restaurace nás mile překvapily tři známé postavy – Mikuláš, čert a anděl.
VíceDatum konání: 14. 11. 2025
V pátek 14. listopadu jsme se vydali na výjimečný školní výlet, který nás zavedl do míst, kde se psala dramatická historie našeho regionu. Čekal nás den plný poznání, silných příběhů a přímého kontaktu s událostmi, které formovaly konec 2. světové války na Hlučínsku.
Více